Méregtelenítés

Méregtelenítés

A helytelen táplálkozás, káros szenvedélyek, mozgásszegény életmód, stressz, negatív érzelmi hatások következtében felszaporodnak a méreganyagok a sejt közötti állományban, szövetekben – izmokban, ízületekben és az erek falán. Ötven év alatt akár 18 kg salakanyag is felhalmozódhat testünkben!

A mérgek egy része a szervezetünkben végbemenő anyagcsere természetes bomlástermékei, másik részüket kívülről vesszük fel (pl.: gyógyszerek, nehézfémek, élelmiszerekben előforduló tartósító- és állományjavító szerek, színezékek formájában).

Amíg a kiválasztó szervek, – tüdő, máj, vastagbél, vese, bőr – jól működnek, a méreganyagok eltávoznak a szervezetből, de a helytelen életmód következtében előbb-utóbb képtelenek a nagy mennyiségű salakanyag eltávolítására.

A túlterhelt szervezet figyelmeztető jeleket ad le, ami a következő tünetekben nyilvánulhat meg:

  • emésztési panaszok, felfúvódás, székrekedés vagy hasmenés;
  • kellemetlen szájíz, rossz lehelet, izzadás, testszag;
  • bőr tisztátalansága, ekcéma, pattanás, allergiák, szénanátha;
  • ízületi és izomfájdalmak;
  • fertőző betegségek iránti fogékonyság, elhúzódó gyógyulás;
  • rosszkedv, türelmetlenség, alvászavar;
  • állandó fáradtságérzés, levertség, koncentrációzavar;
  • krónikus fejfájás, migrén;
  • elhízás, zsírpárnák kialakulása, narancsbőr;
  • keringési rendellenességek, magas vérnyomás, koleszterinszint megemelkedése.

Ezek a kellemetlen panaszok megkeserítik életünket, ezért megpróbáljuk mindenféle tablettákkal elnyomni őket. De mindhiába, előbb-utóbb ismét jelentkeznek, és ha nem figyelünk rájuk, krónikus betegségek kialakulásához vezethetnek pl. szív– érrendszeri megbetegedések, köszvény, cukorbaj, reumás kórképek.

A leghatékonyabb megoldás a felhalmozódott méreganyagok eltávolítására a regeneráló böjtkúra!

A böjt egyidős az emberiség történetével, a népek többségénél az egyik fő gyógyító eszköz, a világvallásokban is fontos szerepet játszik.

A böjt során a magas energiatartalmú levek mobilizálják a fölösleges fehérje- és zsírlerakódásokat, ezáltal a salakanyagok kiürülnek a szervezetből. Megfelelővé válik a kiválasztó szervek munkája, s helyreáll a hőn áhított egyensúly, mely az egészség egyik alapvető pillére. Javulnak az emésztési folyamatok, csökken a vérnyomás, normalizálódik a vérzsírszint, növekszik az immunrendszer aktivitása, a bőr megtisztul, a haj fényesebb lesz, az alvás kiegyensúlyozottá válik, nő a szellemi kapacitás, stb. Összefoglalva: egészségesebbnek, szebbnek, frissebbnek, energikusabbnak érezzük magunkat,  test, lélek, szellem megtisztul!

Központunkban személyre szabott böjtprogrammal állunk pácienseink rendelkezésére!

A böjt hatását talpmasszázzsal is fokozzuk, a méregtelenítő szervekre hatva jobb lesz a vér- és nyirokkeringés, fokozódik a méreganyagok kiválasztása.